oosterheide
2691

Nieuws

Hieronder vindt u de nieuwsberichten over de laatste ontwikkelingen op Locatie 2 Boerhaavelaan 33 t/m 77.

Op 14 maart heeft de 2e sessie plaats gevonden voor locatie 2.

Op 14 maart heeft de 2e sessie plaats gevonden voor locatie 2. Als eerste werd de samenwerkingsovereenkomst tussen Thuisvester en de gemeente over Oosterheide getekend. Daarna werden er tijdens deze bijeenkomst 3 modellen aan u gepresenteerd en met u besproken. U kon tijdens de sessie per model aangeven wat u van dit model vond. Met deze terugkoppeling zijn we aan de slag gegaan en is de keuze gevallen op model 2.

Na de bewonerssessie van 14 maart 2022 bleek dat er veel enthousiasme was voor model 2. Thuisvester, gemeente Oosterhout en de ontwerpers hebben daarna de 3 modellen nog eens goed bekeken en concluderen ook dat model 2 een sterk model is en de beste uitgangspunten geeft voor uitwerking.
 
Het model is speelser en doorbreekt enigszins het strakke karakter van de wijk. Hiermee introduceren we iets nieuws in de wijk terwijl het tegelijk heel goed past omdat de plaatsing van de volumes aansluit bij het “grid” van de wijk.
Door met 2 volumes te werken ontstaat er een sterk ruimtelijk beeld en ontstaan er aantrekkelijke doorzichten naar de groene omgeving. Ook de groenstructuur uit de wijk loopt netjes door en er wordt een redelijke afstand aangehouden t.o.v. de omliggende woningen. De andere modellen waren meer “afsluitend” wat minder sterk is. 2 blokjes biedt ook mere afwisseling voor toekomstige bewoners omdat woningen verschillend georienteerd zijn.
 
Momenteel wordt het principe van model 2 verder uitgewerkt tot een concreter model en zijn we gestart met de architectenselectie. We verwachten in Maart bij u terug te komen met eerste schetsen.

Momenteel zijn wij bezig met de architect keuze. Zodra deze is bepaald en hij / zij de eerste schetsen heeft gemaakt dan komen wij hier bij u op terug. Wij verwachten dat dit in maart 2023 zal plaatsvinden.

 

|

Aanmelden nieuwsbrief

oosterheide
2691